Predstavljamo vam tehnologijo in opremo, ki so jo razvili in jo proizvajajo V Ruski Federaciji, za nanašanje kovin in kovinskih pokritij z metodo hladnega plinskodinamčnega napraševanje ( Cold Spray ). Več si lahko ogledate na spletni strani Dymet.

Bistvo tehnologije je da se majhni kovinski delci srednjega razmerja 10 mikronov, pospešujejo v toku zraka v nadzvočnem nosniku in se segrevajo do temperature 200-500 stopinj in pri udaru na trdno površino se nanjo prilepijo. Z to metodo se lahko naprašuje  kovine kot so, aluminij, baker, cink, nikelj, kositer, svinec, babbite, na katerekoli površine. Debelina je lahko poljubna. Nanos ima visoko adhezijo 6-8 kg/mm ter nizko poroznost.

Oprema se lahko uporablja pri popravilu delov avtomobilov in mehanizmov, popravilu aluminjevih zlitin, za popravilo in obnovo tankih sten cevnih napeljav majhnega diametra za tekočine in plin, za popravilo in obnovo elektromotorjev in druge električne opreme, za izdelavo in popravilo električne napeljave na steklu ter keramiki, za restavracijo in kozmetične izdelke, prav tako na veliko drugih področjih.

Oprema je kompaktna, lahko se uporablja v ročnem režimu in se lahko vgrajuje v proizvodnje linije. Za delo ni potrebna posebna specializacija. Za uporabo je potreben le stisnjen zrak (5 At) in električna napeljava (3,5 KvT)

Kako deluje tehnologija si lahko ogledat v naslednjem filmu: